Foci

Idegenben gálázott a Real Madrid

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseinek ötödik fordulóját rendezték kedden este.

Az elején nem találták egymáson a fogást a felek, majd Cristiano Ronaldo esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, az alapvonal mögött elhelyezkedő asszisztens nem jelzett semmit – nagyon úgy tűnt tévesen –, így a játékvezető is továbbot intett.

A 36. percben aztán vezetéshez jutottak a blancók, a szezon elején sokat bírált, azóta egyre jobb formába lendülő Karim Benzema lőtt a hálóba Özil átadását követően. Nem sokkal később Arbeola tekert a hálóba egy szabadrúgás után lepattanó labdát a tizenhatos előteréből, így magabiztos előnnyel mehetett szünetre a Real Madrid.

Arbeola gólja:

Fordulás után Cristiano Ronaldo szerezhetett volna gólt, a portugál lövése azonban Stekelenburg kapusról a felső lécre pattant. Ami késett, nem múlt, az Ajax perceit követően a csereként beálló Di Maria csent el egy lassú passzt, majd a honfitárs elé tálalt, Ronaldo kiszorított helyzetből sem hibázott, a végén pedig egy büntetőt is magabiztosan értékesített.

Az utolsó percekben még Xabi Alonso, majd Sergio Ramos állíttatta ki magát időhúzással (minden bizonnyal José Mourinho parancsára), a vége maradt a 0-4.

Mindeközben a kissé tartalékosan pályára lépő Chelsea hatalmas meglepetésre már a 19. percben hátrányba került a Zsolna ellen: Drogba ápolása miatt csak tízen voltak a pályán a londoniak, a pillanatnyi emberelőnyt Babatounde használta ki. A folytatásban többet támadott Carlo Ancelotti csapata, gólt azonban csak a második felvonásban sikerült szerezni Sturridge révén, aki Kalou átadását juttatta a hálóba.

A Chelsea végül a hajrában nyerni tudott Malouda találatával, a Kékek így továbbra is százszálékosak a csoportban és bebiztosították első helyüket.

Sturridge találata:

Az Arsenal és a Braga nem kényeztette el a kilátogató szurkolókat a két csapat soros meccsén, ugyan akadt pár helyzet az első felvonásban, de senkinek nem szökött az egekbe a vérnyomása.

A végét aztán a portugálok nyomták meg jobban, így az Arsenal ahelyett, hogy bebiztosította volna a továbbjutást, akár ki is eshet, mivel jelenleg a Belgrádban diadalmaskodó Shakthar Donyeck áll a kvartett élén, míg a portugálok azonos pontszámmal állnak.

A Bayern München az első felvonásban focisulit tartott a csoportmásodik Roma otthonában, Gomez ráadásul Ribéry és Müller passzát is gólra váltotta, így Claudio Ranieri legénysége kétgólos hátrányban várhatta a második felvonást, Borriello csak a második etap elején tudott szépíteni.

Az olasz támadó gólja mintha feltüzelte volna a Farkasokat, előbb De Rossi szépített, majd Francesco Totti már a vezetést szerezte meg büntetőtőbl a hajrába érve. Mint végül kiderült, ez volt a győztes gól, mínusz kettőről nyert a Roma.

Borriello egy szerencsés góllal terelte a győzelem ösvényére övéit:

A Milan – mint a szezonban már oly sokszor – most is Zlatan Ibrahimovic révén szerezte meg a vezetést, a svéd egy rossz mentési kísérlet után bombázott a léc alá jó 17 méterről.

A csereként beálló Ronaldinho a hajrában tovább növelte az előnyt, a vége 0-2 lett, a Milan csoportmásodikként harcolta ki a biztos továbbjutást, a Real Madrid nyerte a kvartettet.

Ibrahimovic gólja:

Eredmények:

E-csoport:
Roma – Bayern München 3-2 (Borriello 49., De Rossi 81., Totti 84. – 11-esből, illetve Gomez 34., 39.)
Basel – CFR Cluj 1-0 (Almerares 15.)

F csoport:
Chelsea – Zilina 2-1 (Sturridge 51., Malouda 86., illetve Babatounde 19.)
Szpartak Moszkva – Olympique Marseille 0-3 (Valbuena 18., Rémy 54., Brandao 68.) – a meccsről bővebben ITT olvashat.

G csoport:
Ajax – Real Madrid 0-4 (Benzema 36., Arbeola 44., Cristiano Ronaldo 70., 81. – 11-esből)
Auxerre – Milan 0-2 (Ibrahimovic 65., Ronaldinho 90.)

H csoport:
Braga – Arsenal 2-0 (Matheus 83., 90.)
Partizan Belgrád – Shakthar Donyeck 0-3 (Stepanenko 52., Jadson 59., Eduardo 68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik