Nagyvilág europoli

Trumptól vette mottóját a magyar uniós elnökség, a logót is bemutatták

A kormány kedden bemutatta a július 1-jétől december 31-ig tartó magyar európai uniós elnökség programját, az elnökség hét fő prioritását, logóját és mottóját is.

Utóbbi az lesz, hogy

Make Europe great again!

vagyis magyarul

Újra naggyá tesszük Európát!

Akinek ismerős ez a szlogen, az nem véletlen, ugyanis Donald Trump volt amerikai elnök is ezzel kampányol az idei választások előtt az Egyesült Államokban, csak értelemszerűen ő Amerikát tenné újra naggyá.

A magyar elnökség logója pedig egy uniós címer és egy Rubik-kocka hibridje lesz, aminek oka, hogy utóbbi 27 szegmensből áll, ahány tagállama van jelenleg az Uniónak.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik