Nagyvilág

Terrorriadó az Eb helyszínén: gyanús hátizsákot találtak

Christoph Soeder/dpa (Photo by Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Christoph Soeder/dpa (Photo by Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Kiürítették a berlini szurkolói zóna egyes részeit a futball-Európa-bajnokság helyszínén, miután a rendőrség a nyitómeccs előtt néhány órával gyanús hátizsákot talált a Brandenburgi kapunál. A Welt tudósítása szerint a rendőrség kordont állított fel a gyanús poggyász körül.

A rendőrség szóvivője szerint őrizetbe vették a férfit, akihez a hátizsák állítólag tartozik.

Időközben az is kiderült, hogy a hátrahagyott hátizsák nem jelent veszélyt, a  gyanúsítottat azonban továbbra is őrizetben tartják, kihallgatása folyamatban van. A szóvivő szerint a terület ellenőrzésével és megtisztításával nagyjából eset fél hétre végeztek, és a szurkolókat visszaengedték a területre.

Az a tudósításból nem derült ki, hogy hány embernek kellett ideiglenesen elhagynia a szurkolói zónát. A szervezők tájékoztatása szerint a terület 16 órakor nyílt meg a belépés előtt. A Reichstag szurkolói zónájának három bejáratát zárták le.

A La Repubblica tudósítása szerint az eset miatt terrorriadót rendeltek el, és bombakereső kutyák segítségével vizsgálták meg a csomag tartalmát. Az incidens alig pár órával a Németország–Skócia nyitómérkőzés előtt történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik