Nagyvilág

Kigyulladt egy munkásszálló Kuvaitban, több mint negyven halott

Tűz ütött ki szerdán kora reggel a kuvaiti Mangaf városában egy munkásoknak otthont adó épületben. A tűzben legalább negyvenegy ember halálát lelte – írta meg a Reuters a kuvaiti rendőrségre és az állami médiára hivatkozva.

A tragikus esettel kapcsolatban Fahad Juszuf Szaúd al-Szabah sejk, kuvati kormányfő-helyettes is megszólalt, miután a helyszínre sietett. A sejk jogsértésekkel és kapzsisággal vádolta az ingatlan tulajdonosait, mondván, ez is hozzájárult a tömegszerencsétlenséghez.

„Sajnos az ingatlantulajdonosok kapzsisága az, ami ilyen az ügyekhez vezet” – utalt a munkásszálló túlzsúfoltságára a politikus, aki a belügyi és a védelmi minisztériumot is vezeti.

A tűzesetet helyi idő szerint reggel 6 órakor jelentették a hatóságoknak – ismertette Íd Rasid Hamed rendőr vezérőrnagy.

Az épületet, amelyben a tűz keletkezett, munkavállalók elhelyezésére használták, és nagyszámú munkás volt odabent. Tucatnyi embert sikerült kimenteni, de sajnos sokan meghaltak a tűz füstjének belélegzése miatt

– fogalmazott egy másik, meg nem nevezett rendőrségi vezető az állami televíziónak.

A kuvaiti egészségügyi minisztérium korábban azt közölte, hogy a tűz miatt mintegy negyvenhárom ember került kórházba, közülük négyen meghaltak. Az X közösségi platformon egy videó is megjelent a tűzesetről. A bejegyzés szerzője azt írta, hogy a tűz az épületőrség raktárhelyiségéből indult ki, ahol gázpalackokat tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik