Nagyvilág

Agy- és, koponyasérülést is szenvedtek a turbulenciába került szingapúri repülő utasai

Lillian SUWANRUMPHA / AFP
Lillian SUWANRUMPHA / AFP

Koponya-, agy-, illetve gerincsérülést szenvedtek a heves turbulencia miatt Thaiföldön kényszerleszállást végrehajtó szingapúri repülőgép utasai, közölte csütörtökön a bangkoki kórház igazgatója.

A Singapore Airlines gépén tartózkodók közül húsz embert még mindig a thaiföldi főváros kórházának intenzív osztályán ápolnak. A Boing 777-300ER típusú repülőgép kedden kényszerleszállást hajtott végre Bangkokban, miután heves és váratlan légörvénybe került Mianmar felett.

Az átéltek rémséges hatással voltak a London-Szingapúr között közlekedő SQ321-es járat 211 utasára és a 18 fős legénységre, jelentette az AFP Bangkokból az utasokra hivatkozva.

Egy 73 éves brit férfi, feltehetően szívroham következtében, meghalt és száznégyen megsérültek.

A Dzamitivedzs Szrinakarin kórházban jelenleg hat embert ápolnak koponya- és agysérülésekkel, huszonkét másikat gerincsérülésekkel, további tizenhármat pedig csont-, izom- és más sérülésekkel – közölte Adinun Kittiratanapaibul, az intézmény igazgatója.

Most első ízben kezelünk turbulencia miatt ilyen sérüléseket szenvedő pacienseket

– mondta újságíróknak az igazgató. A 19 férfi és 22 nő paciens 2 és 83 év közötti. Eddig tizenhét műtétet végeztek, kilenc esetben gerincsérülteken, nyolc másikat más sérüléseket szenvedőkön.

Az egyik utas elmesélte, hogy egyeseket a 11 300 méteres magasságban bekövetkezett légörvény olyan magasra dobott, hogy fejükkel behorpasztották a mennyezetet.

Az utasok szerint az incidens olyan hirtelen történt, hogy senkinek sem volt ideje bekapcsolni a biztonsági övet. A gép néhány perc alatt 1800 métert zuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik