A következő élő közvetítés része Putyin szerint Kínában értik csak igazán a háború kiváltó okait

Öt orosz régió élére nevezett ki új vezetőt Vlagyimir Putyin

A kurszki, a tulai, a kalinyingrádi, a kemerovói és a habarovszki régió élére nevezett ki megbízott kormányzót szerdán Vlagyimir Putyin, írja az MTI.

Kalinyingrád megye megbízott kormányzója Alekszej Beszprozvannih, az ipari és kereskedelmi minisztérium helyettes vezetője lett. Anton Alihanov, aki eddig irányította az exklávét, az ipari és kereskedelmi tárca élére került. Dmitrij Miljajev, aki 2022 óta Tula megye első kormányzóhelyettese volt, most átvette a régió irányítását. Hivatali elődje, Alekszej Gyumin elnöki tacsadóként Moszkvába költözik.

Kemerovo megye megbízott kormányzójává Ilja Szeregyuk korábbi első kormányzóhelyettest és regionális kormányfőt nevezte ki az államfő. Szergej Civiljov, aki 2018 szeptembere óta állt a Kuznyecki medence élén, az energiaügyi miniszteri posztot foglalta el.

A Habarovszki terület megbízott kormányzója Dmitrij Gyemjosin lett, aki eddig a főügyész helyetteseként a távol-keleti és a szibériai szövetségi körzet főügyészi hivatalát vezette. A régió előző első embere, Mihail Gyegtyarjov a sportminisztérium irányítását vette át.

Kurszk megye irányítását szintén az eddigi kormányzó első helyettesére, Alekszej Szmirnovra bízta Putyin. A régióvezetői posztot korábban betöltő Roman Sztarovoj közlekedési miniszter lett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik