A következő élő közvetítés része Putyin vált: egy civilt nevez ki védelmi miniszternek

Az ukránok visszaszorították az orosz csapatokat Harkiv megyében

Lillian SUWANRUMPHA / POOL / AFP
Andrej Belouszov
Lillian SUWANRUMPHA / POOL / AFP
Andrej Belouszov

Az ukrán erők tüzérségi csapást mértek az oroszokra és visszaszorították őket Harkiv megyének az orosz határhoz közeli részében – írta hétfő délutáni harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A közlés szerint jelenleg a határ közelében fekvő Vovcsanszk városának északi peremvidékét igyekeznek “megtisztítani”. Összecsapás kezdődött a várostól mintegy 30 kilométerre nyugatra fekvő Sztaricja településnél is. “Az ellenség teljes vesztesége 106 ember, valamint 25 fegyverzet és haditechnikai eszköz” – írta a vezérkar.

A beszámoló szerint az oroszok részleges sikereket értek el a Vovcsanszktól mintegy negyven kilométerre nyugatra fekvő Lukjanci falu környékén, de az ukrán csapatok azóta ellentámadásba lendültek. Az orosz erők a nap folyamán nyolc légicsapást hajtottak végre Vovcsanszk melletti Udi, Lipci, Hrafszke és Veszele települések ellen.

Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a közösségi oldalakon arról adott hírt, hogy az orosz erők nap közben a régiójában lévő Kizomisz falut vették ágyútűz alá, aminek következtében két helybeli életét vesztette.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik