Nagyvilág

Mélyül a konfliktus Kanada és India között, újabb embert tartóztattak le gyilkosság gyanújával

Kanadában újabb indiai állampolgárt tartóztattak le Hardip Szingh Nidzsar szakadár szikh vezető meggyilkolása ügyében – írja az MTI a helyi  hatóságok közlése alapján. A 22 éves, Kanadában élő Amandip Szinghet gyilkosság gyanújával tartóztatták le.

A rendőrség május elején már három, ugyancsak több éve Kanadában élő indiai állampolgárt letartóztatott az ügyben, mely diplomáciai konfliktushoz vezetett Kanada és India között, miután Justin Trudeau kanadai miniszterelnök tavaly szeptemberben azt mondta: hiteles bizonyítékok vannak arra, hogy Újdelhi által megbízott ügynökök állnak a gyilkosság mögött.

Az 1997-ben Kanadába érkezett Hardip Szingh Nidzsar egy Indián belüli független szikh tagállam létrehozásáért küzdő mozgalom aktivistája volt. Holttestét tavaly június 18-án a Brit Columbia tartománybeli Surrey-ban, a Guru Nanak Szikh Gurdvara templom parkolójában álló autójában találták meg. Nidzsart az indiai hatóságok terrorizmus és gyilkosságra való összeesküvés vádjával körözték. A férfi az ellene felhozott vádakat kanadai sajtójelentések szerint mindig is tagadta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik