A következő élő közvetítés része Netanjahu: Izrael amerikai fegyverek nélkül is helyt tud állni

A Hamász szerint Netanjahu a háború folytatását akarja

MTI/EPA/Jerusalem Post pool/Marc Israel Sellem
MTI/EPA/Jerusalem Post pool/Marc Israel Sellem

A Hamász nyugalmat és valódi fogolycserét szeretne, de Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a háború folytatását akarja – közölte pénteken Halil el-Hajja a palesztint törvényhozó tanács tagja, aki a Hamász vezető tisztviselője is.

Az izraeli erők csütörtökön Rafah területeit bombázták palesztin lakosok közlése szerint. Benjámin Netanjahu miniszterelnök eközben visszautasította Joe Biden amerikai elnök fenyegetését, amely szerint visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket, ha megtámadja a Gázai övezet déli részén fekvő várost. Egy névtelenül nyilatkozó izraeli vezető csütörtökön késő este közölte, hogy a kairói tárgyalások legutóbbi fordulója véget ért, Izrael pedig a tervezettnek megfelelően folytatja hadműveletét Rafahban és a Gázai övezet más részein. Mint mondta, Izrael a közvetítők elé tárta fenntartásait a Hamász fogolycserére volnatkozó javaslatával kapcsolatban.

Ha kell, körömszakadtáig fogunk harcolni, de nekünk sokkal több van a körmeinkben

– fogalmazott Benjamin Netanjahu egy videonyilatkozatban.

Rafahban szentanúk szerint egy mecset közelében elkövetett izraeli támadásban legalább három ember meghalt, mások pedig megsebesültek. A Szabra városrész két házára mért izraeli légicsapás legalább tizenkét embert ölt meg, köztük nőket és gyerekeket.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik