A következő élő közvetítés része A kijevi polgármester szerint nagyobb erőfeszítésre van szükség a kormányzati korrupció elleni küzdelemben

Egyetemi kurátor lett Kadirov 16 éves fia

Sergei SAVOSTYANOV / POOL / AFP
Sergei SAVOSTYANOV / POOL / AFP

Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó Csecsenföld vezetője közölte vasárnap: a különleges erők Vlagyimir Putyin elnökről elnevezett gudermeszi magánegyetemének egyik kurátorává nevezte ki 16 éves fiát. Adam Kadirov arról híresült el világszerte, hogy tavaly szeptemberben egy grozniji börtönben megvert egy Korán-égetéssel vádolt orosz férfit.

Adam Kadirov novemberben töltötte be 16. életévét, de már tavaly kinevezték apja testőrének, valamint megfigyelőnek egy új zászlóaljba, amely része az orosz védelmi minisztérium erőinek.

Jól ismeri a híres egyetemet, ezért úgy vélem, hogy tökéletesen megbirkózik majd a rábízott feladatokkal,

mondta a csecsen elnök a fiáról. Hozzátette, hogy a kinevezést az egyetem rektora kérte.

Azt, hogy Adam Kadirov megütött és megrúgott a börtönben egy Korán-égetéssel megvádolt orosz férfit, Nyikita Zsuravelt, videóra vették, és a csecsen vezető megosztotta a felvételt a közösségi médiában azzal a megjegyzéssel, hogy büszke a fiúra, amiért megvédte muszlim vallását. Zsuravelt azóta három és fél évi börtönre ítélték.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik