A következő élő közvetítés része Megkötött kézzel és lábbal találtak meg holttesteket egy tömegsírban Gázában

Pakisztán és Irán cselekvésre szólította föl az ENSZ BT-t Izraellel szemben

AFP
AFP

Irán és Pakisztán közös nyilatkozatban szólította föl az ENSZ Biztonsági Tanácsát szerdán, hogy tegyen lépéseket Izrael ellen – írja az MTI.

A nyilatkozat szerint Izrael „törvénytelen módon” vette célba és mért csapásokat a vele szomszédos országokra és a külföldi diplomáciai képviseletekre.

Felismerve, hogy az izraeli rezsim erőinek felelőtlen lépése jelentős eszkalációt jelentett az amúgy is bizonytalan régióban, mindkét oldal felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy akadályozza meg az izraeli rezsim kalandorpolitikáját a régióban és szomszédainak törvénytelen megtámadását

– áll a közleményben.

Az IRNA iráni hírügynökség felidézte, hogy Ebrahim Raiszi iráni elnök ezen a héten pakisztáni látogatása során kijelentette, hogy az Irán területét célzó további izraeli támadások radikálisan megváltoztathatják a harcok menetét, mely eredményeképp semmi nem marad majd az általa „cionista rezsimnek” nevezett Izraeli vezetésből.

Irán és Izrael között amiatt nőtt ismét a feszültség, mert április elején vélhetően Izrael mért légicsapást Irán damaszkuszi diplomáciai képviseletére, amire válaszul Irán több száz drónnal és rakétával indított támadást Izrael ellen. Megtorlásul Izrael Iszfahánra mért légicsapást.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik