A következő élő közvetítés része Megkötött kézzel és lábbal találtak meg holttesteket egy tömegsírban Gázában

26,4 milliárd dolláros segélyt szavazott meg az Egyesült Államok Izraelnek

AFP
AFP

95 milliárd dolláros nagyjából – csaknem 35 ezer milliárd forintos – külföldi segélycsomagot szavazott meg az amerikai szenátus kedden, ami tartalmazza Ukrajna, Izrael és Tajvan katonai támogatását is – közölte a CNN.

Az összegből 26,4 milliárd dollárt – több mint 9500 millárd forintot – biztosítanak Izrael megsegítésére, jelezve, hogy a pénz „az Iránnal szembeni védekezésére irányuló támogatás, valamint a közelmúltbeli támadásokra válaszul végrehajtott amerikai katonai műveletek megtérítésére” szolgál.

A támogatás 4 milliárd dollárt tartalmaz többek közt az izraeli Vaskupola légvédelmi rendszer támogatására, vallamint 1,2 dollárt költenek az „Iron Beam” védelmi rendszerre, amely a rövid hatótávolságú rakétákkal és aknavetőkkel szembeni fenyegetésektől véd.

Ezenkívül 4,4 milliárd dollárt biztosítanak az Izraelnek nyújtott védelmi cikkek és szolgáltatások pótlására, valamint 3,5 milliárd dollárt a fejlett fegyverrendszerek és egyéb cikkek beszerzésére a külföldi katonai finanszírozási programon keresztül.

9,2 milliárd dollárnyi humanitárius segítség is szerepel a tételek közt – beleértve a sürgősségi élelmiszereket, menedéket és alapvető szolgáltatásokat – a válságban szenvedő lakosság számára.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik