Nagyvilág

Közzétette online kapott gyűlölködő üzeneteit a dán miniszterelnök

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

A dán kormányfő közzétette vasárnap a közösségi média felületein kapott gyűlölködő üzeneteket azzal a céllal, hogy diskurzust indítson a dán lakosság körében az online kommunikáció szélsőséges megnyilvánulásairól.

„A közösségi oldalakon elterjedt kemény hangvétel nem számít újdonságnak” – írta az Instagramon vasárnap közzétett bejegyzésében Mette Frederiksen miniszterelnök, külön kiemelve a zaklatást, a szexizmust, az abúzust, a gyűlöletkeltést és a fenyegetést. Elmondása szerint ez sajnálatos módon sokak számára a mindennapi élet részévé vált, amit rendkívül aggasztónak talál.

Hallottunk arról, hogy az X-Faktorban versenyző fiatalok rasszista és gyűlölködő üzeneteket kaptak. Újságírók, kutatók és köztisztviselők kaptak fenyegetéseket, miközben a munkájukat végezték. Sportolókról, akiket gyűlölnek. Politikusok, akiknek lealacsonyító beszédeket és valótlanságokat kell hallgatniuk

– írta Fredriksen, aki elismerte továbbá, hogy hozzá is soha nem látott mennyiségben érkeztek gyűlölködő üzenetek és fenyegetések az elmúlt időszakban. „Kormányfőként nagy tűrőképességem kell legyen, de vannak olyan erőszakos tartalmú megjegyzések, amelyeket senki sem tolerálhat” – írta.

Az online érkezett gyűlölködő írások egy részét azzal a céllal tette közzé, hogy ezeket látva talán másoknak is bátorságuk támad hasonló üzenetek megosztására, amellyel elkezdődhet egy kommunikációról szóló diskurzus az országban, írja az MTI.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mette Frederiksen (@mette) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik