Nagyvilág

Nem ment ki a rendőrség a zavart férfi hívására – családirtásba kezdett a lengyel apa

Az Angliában élő férfi két lányával és sógornőjével is végzett, majd megölte magát.

Angliában súlyos kötelességszegés miatt fegyelmi eljárás indult egy rendőrségi civil alkalmazott ellen, miután a rendőrség nem reagált egy vészhívásra – a helyszínen, ahonnan befutott a jelzés, később négy embert találtak holtan.

A norfolki Costesseyben történt a tragédia még január 19-én; a 45 éves Bartlomiej Kuczynski reggel 6 körül tárcsázta a 999-es számot és „zavart mentális állapotáról” beszélt a diszpécsernek. Azt tanácsolták neki, hogy hívja fel a 111-et, azaz a nem sürgős esetek számára fenntartott hívószámot, és kérjen orvosi segítséget, de a rendőrségtől senkit sem küldtek a helyszínre.

A Daily Mail cikkéből kiderül, hogy a lengyel férfi nem sokkal később nyakon szúrta két lányát, a 12 éves Jasmint és a 8 éves Natashát, valamint sógornőjét, a 36 éves Kanticha Sukpengpanaót, majd magával is végzett.

A rendőrök csak azután mentek ki a helyszínre, hogy egy járókelő bejelentette: félő, hogy történt valami a ház lakóival. Azonban mire a járőrök kiértek, túl késő volt: reggel 7 óra 15 perckor már a négy holttestet találták a házban.

A lengyel férfi thaiföldi származású felesége, a lányok édesanyja a munkahelyén, egy helyi kórházban volt a tragédia idején.

A lap emlékeztet, hogy tavaly december 14-én Kuczynski eltűnt otthonából, egy közeli úton találták meg, és ugyanabba a norwichi kórházba szállították, ahol a felesége dolgozik. A férfi akkor elhagyta a kórházat, mielőtt érdemben ki tudták volna vizsgálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik