Nagyvilág

Bombariadó miatt kellett evakuálni egy repteret Dániában

BO AMSTRUP / RITZAU SCANPIX / AFP
BO AMSTRUP / RITZAU SCANPIX / AFP
Egy férfit letartóztattak.

Újabb európai repülőteret kellett kiüríteni azt követően, hogy bombafenyegetést kapott: ezúttal szombat reggel a dániai Billund repterét evakuálták. A Reuters értesülései szerint az üggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy férfit.

Helyi idő szerint 10 óra 30-kor ismeretlen forrásból arról érkezett fenyegetés, hogy bomba lehet a helyszínen. 11 óra 40-kor szólították fel az utasokat és a személyzetet, hogy hagyják el Dánia második legnagyobb repterét. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök és a tűzszerészek, a helyszíni beszámolók szerint a kiűrítés békésen zajlott, nem volt pánikhangulat.

Az előállítottt férfit bilincsben vitték el a helyszínről, egyelőre azt vizsgálják, hogy „valós veszélyről vagy csak viccről volt szó” – nyilatkozta Michael Weiss rendőrfelügyelő. Azt is vizsgálják, van-e összefüggés egy másik incidenssel, amely szombat reggel történt Billund városában.

Pénteken több európai nagyvárosban is szinte egyszerre volt bombariadó: Litvániában két repülőtér is hasonló fenyegetést kapott, az angliai Liverpoolban pedig egy lakáshoz riasztották a tűzszerészeket gyanús anyag miatt. Párizsban ugyancsak robbantással fenyegetőzött egy férfi az iráni konzulátusnál – róla kiderült, hogy nem volt nála robbanószerkezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik