A következő élő közvetítés része Izraeli vezérkari főnök: az iráni támadás nem marad válasz nélkül

Irán „mind ez idáig soha nem használt fegyverekkel” fenyegetőzik

Iranian Presidency / AFP
Iranian Presidency / AFP

Irán „mind ez idáig soha nem használt fegyverekkel, másodpercek alatt” adna választ egy esetleges izraeli támadásra – mondta hétfő este az iráni külügyminiszter-helyettes az állami televíziónak adott interjújában, melyet a Mehr iráni félhivatalos hírügynökség szemlézett.

Ez alkalommal nem lenne 12 napjuk várni

– jelentette ki Ali Bakeri Káni arra utalva, hogy a szombat éjjel Izrael ellen intézett iráni drón-és rakétatámadást a teheráni vezetés Izrael Irán damaszkuszi konzulátusa ellen 12 nappal korábban, április 1-jén elkövetett légicsapásával indokolta. A Mehr idézte az Izrael elleni szombati támadással kapcsolatban Abolfazl Amoeit, az iráni nemzetbiztonsági tanács szóvivőjét is, aki arról beszélt, hogy a művelet során Irán semmilyen, jelentős erővel bíró fegyvert nem vetett be, de ő is megjegyezte: a jövőben készek eddig nem használt fegyvereket is használni. Herci Halevi izraeli vezérkari főnök hétfőn megerősítette, hogy mindenképpen válaszolni fognak a támadásra.

A legkisebb, Irán elleni akcióra is kemény választ fogunk adni

– mondta ugyancsak hétfő este Ebrahim Raiszi iráni elnök Tamím bin Hamad Ál Száni katari emírrel folytatott telefonos egyeztetésén.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik