A következő élő közvetítés része Véget ért az izraeli kormányülés, ahol a lehetséges válaszcsapásokat mérlegelték

Heves viták folynak az izraeli kormányban a válaszcsapásról

AHMAD GHARABLI / AFP
AHMAD GHARABLI / AFP

Az izraeli háborús kabinetben heves vitát folynak arról, mikor és hogyan reagáljon a zsidó állam a hétvégi iráni légitámadásra – mondta el a CNN-nek két izraeli forrás is, akik rálátnak a kormányban zajló egyeztetésekre.

A háborús kabinetnek továbbra is eltökélt szándéka, hogy reagáljon Irán támadására, de a miniszterek egyelőre nem jutottak dűlőre a válasz időzítéséről és mértékéről – közölték a tisztviselők. Mint írják, a potenciális katonai válasz mellett a háborús kabinet diplomáciai lehetőségeket is fontolgat Irán további elszigetelésére.

Az ellenzéki Benny Gantz, a háborús kabinet egyik fontos tagja a minél gyorsabb választ szorgalmazza, miközben Benjamin Netanjahu miniszterelnök eddig óvatosabban fogalmazott, és igyekszik elkerülni egy elhamarkodott lépést – közölte a két izraeli tisztviselő a CNN-nel. Gantz egyébként úgy véli, minél tovább halogatja Izrael az iráni támadásra adandó válaszát, annál nehezebb lesz nemzetközi támogatást szerezni egy ilyen akcióhoz – mondta az egyik forrás. Több ország már most is óva inti Izraelt attól, hogy katonai válaszlépéssel tovább eszkalálja a helyzetet.

Az eddig felmerült lehetőségek közül a háborús kabinet komolyan fontolgat egy iráni létesítmény elleni támadást, amely lehetőleg kisebb veszteségekkel járna A döntés várható időpontjáról egyelőre nincs érdemi információ – írja a CNN.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik