Nagyvilág

A demens, vak utassal együtt lopta el az autót a férfi

Phira Phonruewiangphing / Getty Images
Phira Phonruewiangphing / Getty Images

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy 89 éves, vak és demens nővel az anyósülésen lopott el egy autót – írja a Metro. Az eset az angliai Ashton-under-Lyne-ban történt idén januárban.

Az idős asszony lánya éppen bevásárolt, amikor eltűnt a kocsi, miután felfedezte a lopást, azonnal tárcsázta a segélyhívót. Elmondása alapján csak tíz percre ugrott be a boltba, az autó motorját pedig azért hagyta bekapcsolva, hogy melegen tartsa a kocsit.

Az 51 éves David Stephensont nem riasztotta el az anyósülésen ülő, kiszolgáltatott nő, és elvitte az autót.

A rendőrök hamar az elkövető nyomába eredtek, az üldözésről videó is készült. A hatóságoknak végül sikerült megállásra kényszeríteniük a férfit, az idős nőt pedig kiszabadították.

Stephensont a héten nyolc év hat hónapra börtönre, illetve hat év járművezetéstől való eltiltásra ítélték. A férfit emberrablás, gépjárműlopás, valamint veszélyes és jogosítvány nélküli vezetés vádjában találták bűnösnek.

Matt Jackson, a manchesteri rendőrség főfelügyelője szerint az eset nagyon félelmetes lehetett az asszony számára, aki valószínűleg fel sem fogta, mi történik. Mint Jackson kiemelte, büszke a rendőrökre, amiért biztonságosan meg tudták állítani az autót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik