Nagyvilág

Túszdráma volt egy hollandiai night clubban

ANP MAG / ANP via AFP
ANP MAG / ANP via AFP

Körbekerítettek a rendőrök egy night clubot a hollandiai Ede városában szombaton délelőtt, miután egy férfi túszokat ejtett a vendéglátóhelyen, írja a BBC.

A helyi sajtó szerint az elkövető a reggeli órákban, zárás előtt ment be a Petticoat nevű klubba, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Az első bejelentések helyi idő szerint 6 óra körül érkeztek a segélyközpontokba.

A környéken körülbelül 150 lakást evakuáltak. Mindenkit arra kértek, hogy további utasításig maradjanak otthon, ne menjenek oda nézelődni.

A rendőrség közölte, egyelőre nincs jele annak, hogy terrorcselekmény zajlana. Azt sem lehetett tudni biztosan, hogy van-e nála fegyver, de egy rendőrségi szóvivő korábban azt elismerte, hogy a helyzet „kétség kívül súlyos.”

Egyes sajtóértesülések szerint mivel a night club kamerái be voltak kapcsolva, így folyamatosan látták a rendőrök, hogy mi történt bent.

A De Telegraaf 11 óra után arról számolt be, hogy három férfi feltartott kezekkel hagyta el a night clubot, láthatóan zaklatottak voltak. Nem sokkal később a rendőrség megerősítette, hogy túszok voltak, de a túszdráma nem ért véget.

12 óra 30 perc körül egy negyedik személy is feltartott kezekkel hagyta el az épületet, majd utána nem sokkal kijött egy férfi, akit letepertek és megbilincseltek. Ő volt a túszejtő, ezzel a túszdráma is véget ért.

Az Amszterdamtól délkeletre körülbelül 75 kilométerre fekvő Ede városában megközelítőleg 120 ezren laknak. A Peticoat nevű night club főleg a fiatal korosztályt vonzza. Péntek este egy 16 éven felülieknek meghirdetett techno bulit rendeztek itt, ami hivatalosan hajnal 4-ig tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik