Nagyvilág

Negyvenöt ember meghalt, egyedül egy 8 éves kislány élte túl a dél-afrikai buszbalesetet

Negyvenöt ember veszítette életét csütörtökön, a Dél-afrikai Köztársaságban, amikor szakadékba zuhant egy busz egy hídról. Az egyetlen túlélőt, egy nyolcéves kislányt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Súlyos buszbaleset történt március 28-án, csütörtökön a Dél-afrikai Köztársaság északkeleti, Limpopo tartományában. A sofőr a Mmamatlakala völgyhídon veszítette el uralmát a járműve fölött, a busz a korlátot áttörve mintegy ötven métert zuhant a szakadékba, majd a becsapódás után kigyulladt – írja a dél-afrikai közszolgálati médiára hivatkozva a BBC.

A buszon zarándokok utaztak, akik Botswana fővárosából, Gaboronéból a dél-afrikai Moriába tartottak húsvéti istentiszteletre. A mentési munkálatok éjszakába nyúlóan zajlottak.

Néhány holttest a felismerhetetlenségig összeégett, de Sindisiwe Chikunga közlekedési miniszter, aki egy közlekedésbiztonsági kampány miatt a térségben tartózkodott, a baleset helyszínén megígérte, hogy minden holttestet eljuttatnak a családjához. A miniszter együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak és a tragédia teljeskörű kivizsgálását ígérte – írja a Guardian.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik