A következő élő közvetítés része Rakétákkal szórták meg éjjel az oroszok Ukrajnát, riadóztatták a légierőt Lengyelországban

99 rakétát lőttek ki az oroszok, készültségben a lengyel légierő

Wolfgang Schwan / Anadolu / AFP
Wolfgang Schwan / Anadolu / AFP

Az éjjel újabb pusztító légitámadást hajtott végre Oroszország Ukrajna ellen – írja a Meduza. Az orosz hadsereg rakétákkal és drónokkal indított támadásokat, az ukrán légvédelem szerint a légterükbe érkező 99 rakétából és drónból 84-et megsemmisítettek.

Mint írják, az orosz támadások főként az ukrán energetikai infrastruktúra létesítményei ellen irányultak. Ukrajna középső és nyugati régióiban hő- és vízerőművek sérültek meg. A dnyipropetrovszki régióban vészhelyzeti áramszünetet, a harkivi régióban óránkénti leállási ütemtervet vezettek be – közölték.

Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter szerint a három régióban is a villamosenergia-termelő létesítményeket érte támadás. Dnyipro, Krivij Rih és Kamenszk régiókban több energetikai létesítmény pedig megrongálódott.

A rakétatámadások miatt a Lengyel Fegyveres Erők parancsnoksága azt közölte, hogy éjszaka riadóztatták a lengyel légierőt, ami vadászrepülőket küldött megfigyelésre az ország délkeleti légterébe. Az erről közzétett X közleményben a lakosságot tájékoztatják a gépek hangos közlekedéséről, amelyek a lengyel légteret felügyelik.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik