A következő élő közvetítés része Moszkva szerint bizonyított a kapcsolat az ukránok és a krasznogorszki terrortámadás elkövetői között

A német kancellár megmondta, mikor lehet béke az Ukrajna elleni háborúban

Olaf Scholz német kancellár 2022 decembere óta nem beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írta a Politico egy csütörtöki interjú alapjn.

Az utolsó telefonhívásunk 2022 decemberében volt – előtte gyakrabban beszéltünk

– mondta Scholz. Néhány nappal azelőtt, hogy Oroszország 2022 februárjában megkezdte teljes körű ukrajnai invázióját, Scholz meglátogatta Putyint Moszkvában. A hosszú asztalnál ültek – emlékeztetett a csütörtöki interjúban, hozzátéve, hogy Putyin „aggódott a koronavírus miatt”.

Scholz elmondta, hogy a háború kitörése után Oroszország és Ukrajna megpróbált tárgyalni – de Moszkva ezt nem gondolta komolyan.

A tárgyalások kudarcot vallottak, mert Oroszország csak ürügyül használta őket arra, hogy csapatait keletre mozgassa egy nagyobb offenzívára egyidejűleg

– mondta Scholz.

Németország minden más európai országnál jobban támogatja Ukrajnát fegyverekkel és lőszerekkel. Csak erre több mint 28 milliárd eurót költünk. Több, mint sok más ország költése együttvéve.

Ígéretet tett arra, hogy Németország „továbbra is ezt fogja tenni, ameddig szükséges”, hozzátette, Putyinnak nem szabad számolnia azzal, hogy Ukrajna támogatása az idő múlásával csökken.

Scholz hozzátette, hogy a háború befejezésének hatalma Putyin kezében van:

Egy dolgot hadd tegyek nagyon világossá: a béke bármikor lehetséges. Putyinnak csak le kell állítania barbár hadjáratát, és ki kell vonnia csapatait.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik