Nagyvilág

Donald Trump country slágerrel és amerikai alkotmánnyal megtoldott Bibliát kínálgat a neten

Brendan Smialowski / AFP
Brendan Smialowski / AFP

Különös videó jelent meg kedden Donald Trump republikánus elnökjelölt Truth Social nevű közösségi platformján, amit annak idején saját magának hozott létre, miután kitiltották a Twitterről. A videóban a korábbi elnök arra próbálja rávenni a támogatóit, hogy vásárolják meg az úgynevezett „Isten áldja Amerikát Bibliát”, amely egy ismert, trumpista countryénekes, Lee Greenwood webáruházában rendelhető meg.

Ez a bibliakiadás azért különleges, mert mellékletként tartalmazza nemcsak az amerikai alkotmány szövegét és a Függetlenségi Nyilatkozatot, de Greenwood legismertebb slágerének kézzel írott refrénjét is.

Greenwood a korábbi elnök minden egyes választási gyűlésén fellép, és erre a dalra rendszerint Donald Trump is színpadra áll az énekessel együtt. Az elnökjelölt a bejegyzésében Greenwood webshopjára irányítja át a látogatókat, ahol 59,99 dollárért (nagyjából húszezer forintért) árulják az egyedi Bibliát.

Minden amerikainak szüksége van egy Bibliára az otthonában, és nekem sok van belőle. Ez a kedvenc könyvem

–  mondja Donald Trump a Truth Social platformon közzétett videóban, amelyben imádságos Amerikát ígér, és mindenkit a könyv megvásárlására biztat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik