Nagyvilág

Medve üldözött két embert Szlovákiában, a helyszínen holtan találtak egy nőt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Medvetámadás miatt riasztották a hatóságokat a szlovákiai Déménvölgy községben – írja az Újszó. A bejelentés szerint két embert vett üldözőbe egy medve, majd a rendőrök holtan találtak meg egy nőt a helyszínen. Egy férfira pedig épségben bukkantak rá.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történhetett, a nyomozás idején a rendőrség nem ad részletesebb információkat. Zuzana Šefčíková, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a TASR hírügynökségnek azt mondta, a rendőrök azonnal kimentek a helyszínre, és a Hegyimentő Szolgálat munkatársaival, illetve a medvékre szakosodott beavatkozó csapattal átkutatták a területet. A tragikus eset a Jasná síterephez tartozó Repiská közelében történt.

Mint a lap írja, a környezetvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint a baleset áldozata egy 31 éves fehérorosz állampolgár. A tárca államtitkára, Filip Kuffa azt mondta, amennyiben beigazolódik a közvetlen medvetámadás ténye, semmit sem fognak eltussolni.

A minisztérium egyúttal emlékeztetett arra, hogy Romániával együtt javaslatot nyújt be az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, amely lehetővé teszi a medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik