Nagyvilág

Három ember életét már biztos elvette a halálos amerikai tornádó

Legkevesebb három ember halálát okozták tornádók és viharok az Egyesült Államok középső államaiban, a sérültek száma pedig több mint hetven – közölték szombaton hivatalosan.

A viharzóna péntekre virradóra csapott le Ohio, Kentucky, Arkansas és Indiana államok több részére. Ohio fővárosától, Columbustól északnyugatra, az Indian Lake tóvidékén, Logan megyében három ember halt meg a forgószél pusztításától. Volt olyan túlélő, aki arról számolt be, hogy a fürdőkádjába bújva tudta csak túlélni a természeti katasztrófát.

Az áldozatok és a túlélők után kutyás mentőegységek kutattak pénteken. Helyi kórházi illetékesek arról számoltak be, hogy Bellefontaine városban 25 embert kellett ellátniuk, többségüket töréses, illetve belső sérülésekkel.

Szemtanúk szerint a tornádót jelző szirénák megszólalását követő 10 perc múlva már meg is érkezett a forgószél, így felkészülni rá nagyon kevés idő maradt.

Az Indiana állambeli Winchester városban a jelentések szerint 38 ember sérült meg a forgószélben, hármuknak az állapota válságos. A polgármester közölte, hogy megsemmisült vagy súlyosan megrongálódott 130 lakóház és egy étterem. A viharok az állam más területén is okoztak súlyosabb károkat.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik