Nagyvilág

Meghalt Paul Alexander, aki több mint 70 évet élt egy vastüdőben

78 éves korában meghalt Paul Alexander, aki több mint 70 évig élt egy vastüdőben – írja a Mirror. A férfi 1952-ben kapta el a gyermekbénulást, a betegség következtében nyaktól lefelé teljesen lebénult. A légzésproblémáinak megoldására egy egész testét eltakaró vastüdőbe helyezték. Ha a férfi kiszállt volna a szerkezetből, maximum pár percig tudott volna lélegezni.

A gép hét évtizeden át életben tartotta, Paul Alexander március 11-én, hétfőn elhunyt.

A Nőklapja nemrég részletesen beszámolt a férfi életéről. Paul Alexander a Texasi Egyetemen jogot tanult, és 1984-ben ügyvédi vizsgát tett. Three Minutes for a Dog: My Life in an Iron Lung címmel önéletrajzi könyvet is írt. A munka öt évébe telt, mivel a szájába fogott ceruzával gépelte le a szavakat. Nemrég @ironlungman felhasználónévvel csatlakozott a TikTokhoz is, örömmel válaszolva az olyan kérdésekre, hogy mi történik vele például áramszünet esetén.

Az Egyesült Államokban Paul Alexander halálát követően már csak egy beteg él, aki vastüdőt használ, miközben a második világháború kitörésekor az amerikai betegek száma megközelítette az ezret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik