A következő élő közvetítés része Ukrajnai militáns csoportok törtek be Oroszországba

Ukrajnai militáns csoportok törtek be Oroszországba

Két ukrajnai székhelyű fegyveres csoport jelentette, hogy megkezdte a behatolást Oroszország területére annak nyugati határán keresztül. Az Oroszország Szabadsága Légió és a Szibériai Zászlóalj egyaránt a Telegramon tett bejelentést az Oroszország elleni támadásról. Az Oroszország Szabadsága Légiója azt írta:

Centiméterről centiméterre fogjuk megszerezni a földünket a rezsimtől.

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője az ukrán 24 csatornának azt mondta, hogy a fegyveres csoportok az ukrán államtól függetlenül hajtottak végre műveletet orosz területen. Juszov szerint ebben egy harmadik erő, az Orosz Önkéntes Testület is részt vesz.

SERGEY BOBOK / AFP Az Oroszország Szabadsága Légió és az Orosz Önkéntes Hadtest katonái Ukrajna északi részén, 2023. május 24-én.

A Oroszország Szabadsága Légiója a hétvégén tartandó oroszországi választásokra utalt:

Az emberek arra szavaznak majd, akire akarnak, nem pedig arra, akire kell. Az oroszok szabadon fognak élni.

Az Oroszország Szabadsága Légió és az Orosz Önkéntes Testület korábban már vállalt felelősséget más, Ukrajnából indított támadásokért is.

Oroszország közben azt állította, hogy kedden megakadályozták az Ukrajna felől érkező behatolási kísérleteket, és súlyos veszteségeket okoztak a támadóknak. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán „terrorista alakulat”, amelyet tankok és páncélozott harcjárművek támogattak, moszkvai idő szerint hajnali három körül három különböző irányból próbált behatolni Oroszország Belgorodi régiójába.

A tárca közölte, hogy az ukrán „szabotázs- és felderítő csoportok” négy további támadását mintegy öt órával később visszaverték az oroszországi Kurszki területen.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik