Nagyvilág

Elhunyt lakótársuk holttestével mentek a bankba, hogy pénzt vegyenek fel a számlájáról

Ashtabula Police
Ashtabula Police
Vád alá helyeztek két nőt Ohióban, miután elhunyt lakótársuk holttestét autóba ültették, majd egy bankban eljátszották, hogy a férfi még él, hogy pénzt vehessenek fel a számlájáról.

A Hóbortos hétvége (Weekend at Bernie’s) című 1989-es filmben két fiatal barátot meghív a főnöke egy tengerparti luxusvillába bulizni. A főnököt azonban holtan találják házban, mire kitalálják, hogy nem hagyják veszni a többnapos luxusbulit, hanem a holttesttel bábozgatva eljátsszák, hogy a főnök még életben van. Alighanem ez a film inspirálhatta azt a két ohiói nőt, akik lakótársuk holttestét felhasználva vettek le pénzt a férfi számlájáról.

Az ohioi Ashtabulaban élő 55 éves Loreen B. Feralo és a 63 éves Karen Kasbohm március 4-én reggel holtan találták lakótársukat, a 80 éves Douglas Laymant az otthonukban. Egy harmadik, meg nem nevezett társuk segítségével a holttestet az idő férfi autójának anyósülésére ültették, majd elhajtottak abba a bankfiókba, ahol a lakótársuk a pénzügyeit intézte – írja az NBC.

A bank autós pénztárához hajtottak, majd közölték a pénztárossal, hogy a barátjuk szeretne pénzt felvenni a számlájáról. Mivel Layman máskor is vett már fel pénzt a nők társaságában, a pénztáros kifizette nekik a kért összeget.

A pénzzel a zsebükben az elkövetők egy kórházhoz hajtottak, majd kitették a holttestet anélkül, hogy bárkivel is beszéltek volna. Később az egyikük felhívta a kórházat, hogy a test sorsáról érdeklődjön, és előadjon egy gyenge lábakon álló sztorit a történtekről.

Az ügyben nyomozás indult, majd amikor a rendőrök megjelentek az elhunyt Layman házában és kérdezősködni kezdtek, a nők mindent bevallottak. Mindkét elkövetőt letartóztatták és holttestgyalázással, valamint lopással vádolták meg őket. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak, az óvadékukat 5000 dollárban (1,8 millió forintban) állapította meg a bíróság. A rendőrség közölte: az ügyben még folyik a nyomozás, így később további vádpontok merülhetnek fel.

James Hubbard, Layman mostohafia azt mondja, nem érti, mi járhatott a két nő fejében, miért kellett nekik annyira az a pénz, hogy ilyesmire vetemedjenek. A férfi hozzátette, a mostohaapja és Karen Kasbohm néhány éve élettársi viszonyban éltek. A nő drogot használt, árult és korábban lopási ügyekbe keveredett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik