Nagyvilág

Megsebesítettek késsel egy ortodox zsidót Zürichben

Fabrice COFFRINI / AFP
Fabrice COFFRINI / AFP

Ortodox zsidót sebesítettek meg életveszélyesen késsel szombaton este Zürichben, a feltételezett – 15 éves svájci állampolgár – elkövetőt elfogták – közölte vasárnap az alpesi állam rendőrsége.

A kantoni rendőrség és a fiatalkorúak büntetőügyeivel foglalkozó ügyészség minden irányba nyomoz és nem zárják ki egy kifejezetten antiszemita indíttatású bűncselekmény lehetőségét sem

– ismertették a hatóságok. Az áldozat egy 50 éves férfi. A rendőrséget szombat este riasztották egy összeszólalkozáshoz, amelyben többen is érintettek voltak. A vita, illetve a bűncselekményhez vezető események tisztázása még tart.

Jehuda Spielman, a zürichi zsidó közösség vezetője az X-en arról számolt be, hogy a megtámadott férfi állapotát sikerült stabilizálni. Jonathan Kreutner, a zsidó közösség főtitkára a svájci televízióban nyilatkozva megdöbbenésének adott hangot. „Nagyon ritka, hogy zsidók elleni tettleges támadásokig fajuljon a helyzet Svájcban. Egy ilyen eset valóban új távlatot jelent” – tette hozzá. A rendőrség a történteket követően megerősítette a zsidó létesítmények védelmét Zürichben.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik