Nagyvilág

Rejtélyes betegség miatt nem engedtek kikötni egy tengerjáró hajót Mauritius szigetén

Getty Images
Getty Images

Rejtélyes betegségre hivatkozva megakadályozták, hogy kikössön Mauritiusnál egy több ezer embert szállító utasszállító hajó – írta a Reuters.

A hajó a tervek szerint vasárnap kötött volna ki Mauritius fővárosában, Port Louisban, de mivel a tervekkel ellentétben nem áll meg a Mauritiustól délnyugatra található a Réunion-szigetnél az érkezésére egy nappal korábban szombaton került sor – áll a mauritiusi kikötői hatóság közleményében.

Az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében az a döntés született, hogy nem engedik a sétahajót a rakparthoz

– közölte a hatóság hozzátéve, hogy a hatóságok számára „az utasok, valamint az ország egészének egészsége és biztonsága” a legfontosabb.

Az egészségügyi kockázat jellegéről részleteket nem közöltek.

A Norwegian Dawn nevű tengerjáró a nevétől eltérően nem norvég, hanem egy amerikai székhelyű hajózási társaság, a Norwegian Cruise Line tulajdonában van. A társaság szóvivője közleményben tudatta, hogy a hajó február 13-i dél-afrikai útja során több utasnál gyomorbetegség enyhe tünetei jelentkeztek.

A kikötői hatóság közleményből kiderül, hogy a betegség mintegy tizenöt utast érint, őket elkülönítették. A hajózási társaság szóvivője szerint a hajó vezetősége Port Louisba érve együttműködött a hatóságokkal, hogy azok meg tudjanak bizonyosodni a megfelelő az óvintézkedésekről, és arról, hogy a fedélzeten mindenki jól van-e.

A kikötői hatóság közölte azt is, hogy a vizsgálat eredményeit negyvennyolc órán belül ismertetik. Közleményük szerint a hajón 2184 utas és 1026 fős személyzet tartózkodik. Közülük mintegy 2000 utas szállt volna ki Port Louisban, miután befejezték a körutazásukat, 2279 új utast pedig a fedélzetre vártak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik