Nagyvilág

Trump 20 százalékpontot vert a riválisára annak saját államában

Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Zach D Roberts / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Az exelnök behúzta Dél-Karolinát is a republikánus előválasztáson.

Újabb lépéssel került közelebb a republikánus elnökjelöltséghez Donald Trump, miután a szombati dél-karolinai előválasztáson 20 százalékponttal előzte meg egyetlen versenyben maradt riválisát, Nikki Haley-t. A győzelmet külön hangsúlyossá teszi a tény, hogy ez az állam számított vetélytársa hazai pályájának, a korábbi ENSZ-nagykövet a kormányzója is volt.

Ez Trump negyedik győzelme Iowa, New Hampshire és Nevada után, de Haley az eredmény ismeretében is megerősítette, amit már leszögezett a héten: folytatja a küzdelmet. Vasárnap a kedden szavazó Michiganben tart gyűlést, majd a május 5-ei, úgynevezett szuperkedd következik számos állammal, amelyeket tévés és internetes hirdetésekkel is igyekeznek megdolgozni.

Trump kampányának egyik szóvivője, Steven Cheung a Guardian tudósítása szerint azt mondta: az előválasztás gyakorlatilag lezárult, ideje magára a választásra koncentrálni. A lap szerint Haley vagy egy későbbi elnökjelöltségét igyekszik most megalapozni, vagy egyértelművé akarja tenni, hogy ő a következő választás, ha a számtalan jogi eljárással szembenéző Trump végül nem indulhat jelöltként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik