Nagyvilág

Öt nőt öltek meg Bécsben 24 óra leforgása alatt

Pénteken összesen öt erőszakos halált halt nő holttestére bukkant a rendőrség Bécsben két helyszínen. Egy 51 éves nő és 13 éves lánya holttestét a lakásukban találták meg péntek reggel, este pedig három fiatal nőt késeltek halálra egy „piros lámpás házban” – írta a Die Presse, amit az economx szemlézett.

A rendőrség beszámolója szerint az utóbbi helyszínen valóságos vérfürdő zajlott, a bűncselekmény több helyiségben történt a holttesteket különböző helyiségekben találták. Az áldozatok a piros lámpás ház alkalmazottai voltak, a negyedik kollégájuk annak köszönhetően menekült meg, hogy be tudott zárkózni egy szobába.

A gyilkossággal összefüggésben egy 27 éves férfit vettek őrizetbe, akit a házzal szemközti bokrokban találtak meg, ahol megpróbált elbújni. Feltehetően ő volt a klub utolsó látogatója.

A másik ügyben nem történt még letartóztatást. Az anyát és lányát feltehetően megfojtották, a rendőrség feltételezése szerint a férj követhette el a bűncselekményt, aki egyelőre szökésben van.

Frissítünk!

Újabb információk jelentek meg az elfogott gyanúsítottról. A Der Standard cikke szerint egy az őrizetbe vett férfi afgán állampolgár, menedékkérőként érkezett az országba. Indítékai egyelőre ismeretlenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik