A következő élő közvetítés része Putyinnal a fedélzeten szállt fel egy nukleáris rakétákkal is felszerelhető nehézbombázó

Putyin: Biden nem mondhatta nekem azt, hogy ügyes vagy Vologya, sokat segítettél

Dmitry AZAROV / POOL / AFP
Dmitry AZAROV / POOL / AFP

Putyin szerint Joe Biden azért tett a személyét sértő kijelentést, mert korábban ő Oroszország számára előnyösebbnek nevezte, ha Biden marad az Egyesült Államok elnöke. Az amerikai elnök sértő szavai szerinte csak megerősítik az ő igazát.

„Mi ugye nemrég beszéltünk, és akkor ön azt kérdezte tőlem, hogy kit részesítenénk előnyben az Egyesült Államok jövendőbeli elnökeként. Azt mondtam, bármelyik elnökkel készek vagyunk dolgozni, de úgy vélem, számunkra, Oroszország számára Biden előnyösebb lenne. És abból ítélve, amit ő mondott rám, teljesen igazam volt, mert ez volt a megfelelő reakció arra, amit mondtam – nyugtázta mosolyogva Putyin ugyanannak az újságírónak, aki korábban is kérdezte az amerikai elnökválasztásról.

Putyin azt is mondta, Biden nem mondhatta azt neki, hogy „ügyes vagy Vologya, köszönöm, sokat segítettél”. Az orosz elnök szerint érthető, mi zajlik az amerikai belpolitikában, és a reakció teljesen helyénvaló. „Azt jelenti, hogy igazam volt” – tette hozzá, azt azonban nem fejtette ki, miért gondolja így. Putyin felhívta a figyelmet arra is, Joe Bidenről és elődjéről, Donald Trumpról tett kijelentéseit az orosz, nem pedig az amerikai hallgatóságnak szánta. „Ön orosz újságíró, s ezért is kérdezte meg, hogy ki az előnyösebb számunkra. Mint ahogy már akkor is mondtam, most is megismételhetem: Biden” – mondta a riporternek az orosz elnök.

Az amerikai elnök San Franciscóban egy adománygyűjtő rendezvényen a hírek szerint crazy son of a bitch-nek nevezte Putyint.

 

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik