A következő élő közvetítés része Putyinnal a fedélzeten szállt fel egy nukleáris rakétákkal is felszerelhető nehézbombázó

Navalnij anyja szerint titokban akarják eltemetni a fiát

Ludovic MARIN / AFP
Ludovic MARIN / AFP

Alekszej Navalnij anyja, Ljudmila azzal vádolta az orosz hatóságokat, hogy titokban, gyászszertartás nélkül akarják eltemetni a fiát, és kijelentette, hogy ebbe nem egyezik bele.

Titokban akarják végezni, búcsúztatás nélkül. Oda akarnak vinni egy temető végébe, egy friss sírhoz, hogy közöljék: itt nyugszik a fia. Én ebbe nem egyezem bele

– mondta Ljudmila Navalnaja a YouTube videomegosztó portálon közzétett felvételen.

A 47 éves Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki politikus váratlanul hunyt el február 16-án egy sarkvidéki büntetőtelepen, ahol három éven át tartották fogságban embert próbáló körülmények között. Segítői és a család azt feltételezi, hogy a Kreml gyilkoltatta meg, amit az orosz vezetés visszautasít.

Navalnij anyja elmondta, hogy szerdán elvitték az Északi-sarkvidék közelében lévő Szalehard halottasházába, hogy megmutassák neki fia holttestét. Hozzátette, hogy aláírta a halotti bizonyítványt. Navalnij csapata szerint a dokumentumban az áll, hogy az ellenzéki politikus természetes halállal halt meg.

A törvény szerint ki kell adniuk nekem Alekszej holttestét, de eddig még nem tették meg. Ehelyett zsarolnak engem, feltételeket szabnak, hogy mikor, hol és hogyan kell Alekszejt eltemetni. Ez törvénytelen

– mondta.

Hozzátette: „Azért készítettem ezt a videót, mert elkezdtek fenyegetni. A szemembe nézve azt mondták, ha nem egyezem bele a titkos temetésbe, tenni fognak valamit a fiam holttestével”.

Navalnaja szerint a nyomozók azt mondták, hogy az „idő nem neki dolgozik, a holttestek felbomlanak”. Az asszony kijelentette, hogy nem akar semmi különlegeset, csak azt, amire a törvény lehetőséget ad. „Azt kérem, hogy azonnal adják ki a fiam holttestét, hogy eltemethessem”.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik