Nagyvilág

Hídnak ütközött egy uszály, az út egy része a folyóba zuhant Kínában

Lu Hanxin / XINHUA / Xinhua via AFP
Lu Hanxin / XINHUA / Xinhua via AFP

Hídnak ütközött csütörtökön hajnalban egy teherszállító uszály a kínai Gyöngy-folyó deltájában, Kuangcsou város közelében – írja több hírszolgáltató között a Reuters.

A híd egy része az ütközés következtében leszakadt, a rajta közlekedő járművek pedig a vízbe zuhantak. A kínai állami média szerint balesetben két ember meghalt.

Az állami tulajdonú Kínai Központi Televízió (CCTV) felvételein jól látható, hogy az üres konténerszállító uszály a híd két pillére közé szorult, és a rajta haladó kétsávos útpálya egy része egyszerűen kiszakadt a helyéről. A hídon a közúti forgalmat leállították.

A híradás szerint két jármű, köztük egy busz, a vízbe zuhant, három másik az uszályon kötött ki. A busz utasokat nem szállított, az azonban nem derült ki, hogy a sofőr túlélte-e a balesetet.

A két haláleset mellett a személyzet egyik tagjának sérüléséről érkezett jelentés. További három embert egyelőre eltűntként tartanak számon.

A városi hatóságok mentőalakulatokat, köztük hat búvárt és mentőhajót küldtek a helyszínre – jelentette a helyi média. A hatóságok vizsgálják a baleset a beleset körülményeit, és az áldozatokról szóló információkat még ellenőrzik – közölte a város tengerészeti hivatala. Az uszály tulajdonosát a hatóságok őrizetbe vették.

Ez a híd jelenti a fő közlekedési útvonalat a Sanmin-sziget lakói számára, akik most komppal tudják megközelíteni a lakóhelyüket. A híd megerősítésének munkálatai a CCTV szerint 2022-ben kezdődtek biztonsági aggályok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik