Nagyvilág

Válóperre mentek, de a bírósága előtt a férj végzett feleségével, majd magával is

MTI
MTI

Egy nő és egy férfi veszette életét kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtti lövöldözésben – közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

A rendőrséget kora délután riasztották, miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt – írta a prefektúra az X közösségi oldalon.

A halálos áldozatok végleges száma kettő. Az eseménynek vége, a terület biztosított

– tette hozzá a hatóság.

Nem terrorizmussal van dolgunk, hanem egy olyan üggyel, amelyben egy válófélben lévő férfiről és nőről van szó, idézett egy rendőrségi forrást az AFP hírügynökség. A pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk kapcsán, mindketten hatvan év körüliek voltak a forrás szerint.

Elborzaszt a nőgyilkosság, amely ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit

– írta az X közösségi oldalon Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter. Ebben az évben ugyanis ez volt a 33. párkapcsolaton belüli erőszak következtében történt nőgyilkosság Franciaországban, ahol tavaly egész évben összesen 103 hasonló eset történt. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik