A következő élő közvetítés része Navalnij halála miatt hívják be az európai országok az orosz nagyköveteket

Kreml: „Teljesen elfogadhatatlan” a Nyugat válasza Navalnij halálára

Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP
Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Teljesen elfogadhatatlannak” és „visszataszítónak” nevezte az Alekszej Navalnij halála miatt Oroszországot bíráló nyugati kijelentéseket Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótitkára, Dmitrij Peszkov.

„Ezek a kijelentések természetesen semmilyen kárt nem okozhatnak államfőnknek” – igyekezett rögzíteni az elnökválasztásra készülő orosz vezetés álláspontját.

Peszkov elmondta még, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos vizsgálat folyamatban van, és az orosz törvényeknek megfelelően zajlik. Arra a kérdésre, hogy Putyin elnök hogyan reagált a halálhírre, Peszkov azt mondta:

Nincs mit hozzátennem.

A politikai fogolyként számon tartott Kreml-kritikus ellenzéki vezető halálát pénteken egymás után ítélték el a világ vezetői, vezető nyugati tisztségviselők éppen úgy, mint orosz ellenzéki személyiségek is, akik határozottan Oroszországra hárították a felelősséget, és a halálesetet „Putyin brutalitásának újabb jeleként” értékelték.

Szombaton a G7-ek éves müncheni biztonsági konferenciáján összegyűlt külügyminiszterek felszólították Oroszországot, hogy teljes mértékben tisztázza Navalnij halálának körülményeit.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik