Nagyvilág

Novaja Gazeta: megtalálták Alekszej Navalnij holttestét

MTI
MTI

Megtalálták Alekszej Navalnij holttestét – írták meg a legnagyobb látogatottságú brit lapok Novaja Gazeta Europe cikke alapján.

A független orosz újság szerint a Navalnij holtteste a Szalekhard Körzeti Klinika hullaházában került elő. A hatóságok rendőri őrizetet adtak mellé, ezért keltette fel a helyiek gyanúját, és azonosították be az ellenzéki politikus földi maradványait.

A halálesetről azt mondták, „nem büntetőjogi természetű”,  ezt a kifejezést a hivatalos szervek akkor használják, ha nincs lőfegyverhasználat az ügyben. Elterjedt az a hír is, hogy a kórházi patológusoknak megtiltották a boncolás elvégzését.

A lap szerint a testen zúzódásokat találtak. Egy mentősre hivatkozva állítják, hogy a zúzódások nem verésből származnak, Navalnij még életben lehetett, amikor keletkeztek. Valószínűsítik, hogy rohamot kapott a börtönben, ekkor fogták le.

Navalnijt 2021-ben tartóztatták le, amikor visszatért Oroszországba Németországból, ahol egy mérgezéses merénylet miatt kezelték. Az orosz ellenzéki vezető halálát szombaton erősítette meg a családja és a szóvivője, ekkor azonban nem volt információjuk arról, hol tárolják a holttestet. A Navalnij csapata azt követelte, hogy földi maradványait azonnal adják át a családnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik