Nagyvilág

Trump aranyozott cipőmárkát dobott piacra egy nappal a gigabüntetés után

Chip Somodevilla/Getty Images
Chip Somodevilla/Getty Images
Csaknem 150 ezer forintba kerül egy pár, de van rajta amerikai zászló.

A második elnöki cikluséárt kampányoló Donald Trump pénteken saját cipőmárkát dobott piacra, nem sokkal azt követően, hogy egy polgári perben elítélték őt és idősebb fiait csalásért: a bíróság három évre eltiltotta az üzleti tevékenységtől New York államban és több mint 354 millió dollár bírság megfizetésére kötelezte őket.

Az ítélet szerint Donald Trump hamisan állapította meg összvagyona, többi között floridai rezidenciájának értékét, amit jóval felülbecsült, így jutva előnyösebb kölcsönökhöz. A bíró egy ponton azt mondta Trumpról és védenctársairól, hogy az általuk tanusított megbánás teljes hiánya a patologikus határát súrolja.

Trump egy nappal ezután a philadelphiai Sneaker Conon tűnt fel, itt mutatta be Never Surrender High-Tops fantázianevű utcai cipőmárkáját, amely természetesen arany színű, és magasított szárán egy amerikai zászló látható.

Régóta készültem erre

– mondta a volt elnök, akit a beszámolók szerint egyszerre fogadott üdvrivalgás és füttykoncert a helyszínen, ahol a szokásosnál fiatalabb és sokszínűbb közönség várta. A cipőből 399 dollárba, azaz csaknem 150 ezer forintba kerül egy pár, amelyet egy új weboldalról lehet megrendelni. Trump egy Michigan államban tartott naggyűlésen arról beszélt – bizonyítékok nélkül –, hogy az ellene ítélő bíró egy baloldali összeesükés része, aki az ő Fehér Házba való visszatérését akarja megakadályozni. Megismételte azon állításait is, miszerint a 2020-as elnökválasztást elcsalták Joe Biden javára.

Az igazságszolgáltatási rendszer New York államban, valamint Amerika egészében támadás alatt áll, pártos, becsapott, elfogult bírák és ügyészek részéről

– mondta a volt elnök, míg a pert indító főügyésze, Letitia James  győzelemnek nevezte az ítéletet, és úgy fogalmazott, hogy a bíró „minden keményen dolgozó amerikai javára döntött, aki a szabályok szerint játszik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik