Nagyvilág

Most már biztos, hogy Szijjártó sógora Finnországban vett motorversenypályát

KIMYRING
KIMYRING

Finn sajtóértesülések szerint biztossá vált, hogy Őry Tamás, Szijjártó Péter sógora érdekeltségébe került a finnországi KymiRing motorversenypálya.

A Helsingin Sanomat szerint az új tulajdonos a TRP Hungary Zrt. lesz, amely a Finnországban alapított Finland Motorsport Circuit Holdingon keresztül birtokolja a pályát.

Őry Tamás felesége, Szijjártó Sarolta a magyar külügyminiszter testvére. A házaspár közös cége az autósportban utazó TRP Hungary, amely már a külügyminisztériumtól és a Szerencsejáték Zrt.-től is kapott támogatást.

A megállapodásról már tavaly ősszel is felröppentek hírek, ám decemberre kiderült, hogy nem sikerült nyélbe ütni az üzletet. A lap szerint a finn oldal az elmúlt hónapokban azt kommunikálta, hogy még nincs döntés arról, kié lesz a pálya. A szerződéskötést most viszont megerősítették. A vételárról a lapnak nincsenek információi.

A magyar cégvezetés csütörtökön beszél majd KymiRinggel kapcsolatos terveiről.

A 4,6 kilométeres pályát üzemeltető cég 2023 elején ment csődbe, a vagyonkezelő azóta keresett vevőt az ingatlanra.

A finn lap szerint a csőd idején a KimyRing Oy adóssága 20 millió euró körüli összeg volt. A csődjelentés szerint a legnagyobb hitelezők között volt a Nordea bankcsoport és a finn Oktatási és Kulturális Minisztérium is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik