Nagyvilág

Vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet egy nő Texasban

Marie D. De Jesus / Houston Chronicle via Getty Images
A Lakewood Church épülete, ahol a lövöldözés történt.
Marie D. De Jesus / Houston Chronicle via Getty Images
A Lakewood Church épülete, ahol a lövöldözés történt.

Szolgálaton kívüli rendőrök lőttek le egy nőt Texasban, aki a vasárnapi istentisztelet kezdetén egy templomban tüzet nyitott a hívekre, egy kisgyerek súlyosan megsebesült – közölték a hatóságok Houstonban.

Troy Finner, a texasi nagyváros rendőrfőnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kora délután a spanyol nyelvű istentiszteleten egy közismert templomban, a Lakewood Churchben történt az incidens. A körülményekről annyi hangzott el, hogy a nővel, aki egy puskából tüzet nyitott, egy 4-5 éves kisgyerek érkezett.

A templomban jelen lévő szolgálaton kívüli rendőrök viszonozták a lövéseket, és a támadót halálosan megsebesítették. A lövöldözés során a nővel jött gyermek megsebesült, és válságos állapotban kórházban ápolják. Egy idősebb férfi a lábán sebesült meg – írja az MTI.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a nő azt kiabálta a lövöldözés közben, hogy bomba is van nála, de a hatóságok nem találtak robbanóeszközt sem a támadó hátizsákjában, sem autójában.

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az incidens helyszíne, a Lakewood templom lelkipásztora a jól ismert egyházi személyiség Joel Osteen, televíziós evangelista és üzletember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik