Nagyvilág

Kim Dzsongun: Szuperképességeinkkel töröljük el az ellenségeinket

AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Kim Dzsongun és lánya, Kim Dzsue 2024. február 8-án Phenjanban.
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Kim Dzsongun és lánya, Kim Dzsue 2024. február 8-án Phenjanban.

Észak-Korea nem fog habozni felhasználni katonai képességeinek teljességét ellenségei eltörlésére, amennyiben erőt alkalmaznának ellene – jelentette ki csütörtökön Kim Dzsongun észak-koreai vezető a kommunista állam hadserege alapításának napján.

A KCNA állami hírügynökség helyi idő szerint pénteken közzétett beszámolója szerint Kim Dzsongun a phenjani védelmi tárcánál tett látogatása során arra buzdította a katonákat, hogy tartsák fenn a Koreai Munkapárt ideológiáját és életükkel védelmezzék az országot.

Ha ellenség próbál erőt alkalmazni országunkkal szemben, meghozzuk a merész döntést a történelem megváltoztatására és nem fogunk habozni használni szuperképességeinket, hogy eltöröljük őket

idézte a KCNA az észak-koreai vezetőt.

Kim ismételten megfogadta, hogy nem fog párbeszédet vagy tárgyalásokat folytatni Dél-Koreával, amelyet hazája „első számú ellenségének” nevezett, hozzátéve, hogy a katonai készültség politikája az egyetlen módja biztosítani a békét és biztonságot Észak-Korea számára.

A hírügynökség fontosnak tartotta kiemelni, hogy az észak-koreai vezetőt lánya, Kim Dzsue is elkísérte, aki elemzők szerint fontos szerepet játszhat a jövőben az ország vezetésében.

Kim a Koreai Munkapárt egyik rendezvényén 2023 végén kijelentette, hogy a Koreai-félsziget békés újraegyesítése lehetetlen, ezért Észak-Korea megváltoztatja déli szomszédjával kapcsolatos politikai irányvonalát.

Észak-Korea február 8-án tartja a hadsereg alapításának napját, amelyet tavaly nagyszabású éjjeli katonai díszszemlével ünnepeltek. A KCNA egyelőre nem tett említést ilyesmiről, mindössze a díszőrség felvonulásáról a védelmi minisztériumnál Kim tiszteletére.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik