A következő élő közvetítés része Szigorúbb mozgósítási törvénytervezetet készül elfogadni az ukrán parlament

A Kreml is megerősítette, hogy Putyin interjút ad Tucker Carlsonnak

NATALIA KOLESNIKOVA, GIORGIO VIERA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA, GIORGIO VIERA / AFP

Kedd este egy X-re feltöltött videóban Tucker Carlson már bejelentette, hogy hamarosan interjút ad neki Vlagyimir Putyin, szerdán pedig a Kreml képviseletében Dmitrij Peszkov is megerősítette, hogy létrejön a beszélgetés az orosz elnök és az amerikai jobboldali média egyik legbefolyásosabb szereplője között.

A Guardian szerint Peszkov azt mondta, Putyin azért döntött úgy, hogy leül beszélgetni Carlsonnal, mert a Fox News egykori riportere „máshogy közelít” a témához, nem úgy, ahogy a legtöbb nyugati médium, amelyek a Kreml szerint egyoldalúan tudósítanak az ukrajnai háborúról.

„A Nyugat országaiban a média, a tévécsatornák és a nagyobb lapok még csak meg sem próbálnak pártatlannak tűnni a tudósításaikban. Ezek mind olyan médiumok, amelyek kizárólag egyoldalú álláspontot képviselnek. Az ilyen médiumokkal természetesen nem kívánunk kommunikálni. Aligha lenne értelme, és nem valószínű, hogy hasznos lenne” – ecsetelte Peszkov, aki szerint Carlson nem tartozik ebbe a sodorba, mert se nem oroszbarát, se nem ukránbarát, hanem „Amerika-barát”.

A TASZSZ orosz hírügynökség amerikai forrásokból úgy értesült, hogy a Putyin-interjú legkorábban csütörtökön kerül majd adásba.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik