Nagyvilág

Trump szerint Amerikának vége, ha újra Joe Bident választják elnöknek

CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az amerikai Newsmax jobboldali konzervatív csatornának adott interjút a hét elején Donald Trump, egykori amerikai elnök, aki az őszi elnökválasztáson visszatérne a Fehér Házba. Az Independent összegzése alapján a beszélgetés szinte teljes egészében arról szólt, hogy Trump (akinek egyébként jók az esélyei az elnökjelöltek között, a republikánus oldalon toronymagas esélyes) az utódja, Joe Biden elnöki ciklusát bírálta és minősítgette, olyan kijelentéseket téve, miszerint az Egyesült Államok a mai formájában szánalmasan fest, és hogy az ország státusza az egész világ előtt csorbát szenvedett, köszönhetően többek között az ukrajnai és a közel-keleti háborúknak.

„Megmondom, mi van: nagyon jól kiismerem Putyint, nagyon jól megismertem Hszit, mindenkivel kijöttem, és ők tudták, hogy ez nem játék” – utalt kapcsolatára a kínai és az orosz elnökkel Trump, majd utóbbi ukrajnai ténykedésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Sokat beszéltem Putyinnal Ukrajnáról. Lehetetlen, hogy valaha is megmozdult volna [ha Trump marad az elnök].”

Trump szerint közel vagyunk a harmadik világháborúhoz, sokkal közelebb, mint azt bárki gondolná, ami őt jelen pillanatban nagyon is nyugtalanítja.

Annyira pusztító a mai fegyverek ereje, mi pedig egy olyan csávóval vagyunk, aki nem tud összerakni két mondatot

– jelentette ki. Rob Schmitt műsorvezető kérdésére, hogy mivel járna az, ha Biden nyerne ősszel és újabb négy évig ő lenne az Egyesült Államok elnöke, Trump azt mondta, az gyakorlatilag az Egyesült Államok végét jelentené, nem hiszi, hogy azt követően képes lenne az ország funkcionálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik