A következő élő közvetítés része Megfenyegették Olaszországot a jemeni húszi lázadók

A Nyugattal szövetséges hat kurd harcos vesztette életét egy szíriai légitámadásban

Said KHATIB / AFP
Said KHATIB / AFP

Legalább hat tagja meghalt egy dróncsapásban vasárnap késő este az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erőknek – írta a szervezetre hivatkozva az Associated Press. Az áldozatok amerikai szövetségeseknek tekinthetők. A támadás a kelet-szíriai Deir el-Zúr tartományban lévő al-Omar bázison lévő gyakorlótéren történt, ahol a kommandós egységeket képzi ki a szervezet. A jelentések szerint amerikai katonák nem voltak az áldozatok között.

A kurd szervezet először „a szíriai rezsim által támogatott zsoldosokat” vádolta a vasárnapi támadás végrehajtásával, de miután megvizsgálták a támadást, a második közleményben már az „Irán által támogatott milíciákat” okolta.

Az Irán által támogatott iraki milíciák ernyőcsoportja, az Iraki Iszlám Ellenállás nevű szervezet egy videót tett közzé, amelyben magára vállalta a felelősséget. Az ernyőszervezet az utóbbi időben több tucat dróntámadást indított az amerikai katonai támaszpontok és csapatok ellen Irakban és Szíriában, és az amerikai katonák kivonását követelte mindkét országból.

A brit székhelyű ellenzéki háborús megfigyelőszervezet, a Syrian Observatory for Human Rights azt állítja, hogy a vasárnapi támadásban legalább hét harcos halt meg, és tizennyolc másik megsebesült. Közülük néhányan kritikus állapotban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik