Nagyvilág

Széttépett egy idős nőt két kutya Nagy-Britanniában

RASID NECATI ASLIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP
RASID NECATI ASLIM / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP
Egyelőre nem erősítették meg, de a helyszíni beszámolók szerint a Nagy-Britanniában nemrégiben betiltott XL bully fajtájú kutyák támadtak a 68 éves nőre.

Egy 68 éves nőt támadtak és öltek meg kutyák Nagy-Britanniában – közölte vasárnap az essexi rendőrség.

Az idős nőre támadó két kutya 39 éves feltételezett gazdáját őrizetbe vették. A tájékoztatás szerint különlegesen kiképzett rendőrök biztosították a szombat délután történtek helyszínét Jaywick településen, szavatolva a közbiztonságot. A BBC információi szerint az idős nő épp unokájához ment látogatóba, amikor a kutyák rátámadtak. Az áldozat a kutya tulajdonosának anyósa volt, aki már korábban figyelmeztetette a 39 éves férfit arra, hogy az állatok veszélyesek. A két ebet a helyszínen lelőtték, egyelőre nem erősítették meg, milyen típusú kutyák voltak, az áldozat lánya szerint azonban XL bully fajtájúak voltak.

A brit hatóságok az utóbbi időben erélyesebben fellépnek a veszélyesnek tartott kutyafajták tenyésztése ellen, szigorú szabályokhoz kötve a négylábúak tartását. Február elsejével például tilos az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztése és forgalmazása a szigetország területén. Ennek hátterében az áll, hogy a szaktárca adatai szerint 2021 óta országszerte 23-an haltak meg kutyatámadásban, és a halálos kimenetelű támadások „aránytalanul nagy része” volt köthető az XL bully fajtacsoporthoz.

Az XL bullyk betiltásáról itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
A britek szájkosarat tesznek a tucatnyi halálesetet okozó kutyákra, de nem biztos, hogy megtalálták a felelőst
Az utóbbi években tucatnál is több halálesetet okoztak az amerikai nagyméretű bull típusú kutyák Nagy-Britanniában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik