Nagyvilág

Szíven szúrtak egy fiatal bevándorlót Temesváron

Szerda este egy fiatal bevándorlót meggyilkoltak Temesváron, a 28 éves férfit szíven szúrták, támadóját még keresi a román rendőrség.

A román sajtóban megjelent információk szerint a gyilkosság Temesvár Gyárváros nevű negyedében történt este tíz óra körül, egy olyan környéken, ahol az újságok szerint ázsiai bevándorlók is laknak. Az utcán fekvő fiatal férfira egy helyi lakos figyelt fel, aki jelentette az esetet a segélyhívó számon. A hatóságok kiszálltak a helyszínre, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni. Halálát három, a szívére irányzott késszúrás okozta.

Az MTI híre szerint a bejelentő valójában nem is a támadásra, hanem a bevándorlók közötti összetűzésre figyelt fel, amikor 22 óra után felhívta a rendőrséget. A kiérkező hatóságok már csak az áldozatot találták a helyszínen.

A román sajtó szerint a férfi afgán állampolgár, és vélhetően a támadó is. Őt még keresi a rendőrség, de két másik afgán állampolgárt már őrizetbe vettek, a gyanú szerint szemtanúi voltak a bűncselekménynek. A Temes megyei rendőrség nem adott ki hivatalos tájékoztatást az esetről.

A román-szerb határhoz közeli bánsági városban 2021-ben is történt egy hasonló eset, mely afgán bevándorlók között történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik