A következő élő közvetítés része A svéd miniszterelnök bejelentette: találkozik Orbánnal Brüsszelben

Orosz védelmi miniszter a fegyvergyárnak: „Ne bohóckodjatok már!”

Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter felszólította a hadiipari gyártókat, hogy „hagyják abba a bohóckodást” és fokozzák tovább az önjáró tüzérségi rendszerek gyártását. A miniszter kedden Jekatyerinburgban tekintett meg egy fegyvergyárat, és közölte, hogy Oroszország felgyorsítja a légvédelmi rakéták gyártását, miután Ukrajna számos dróntámadást hajtott végre orosz városok, illetve az orosz energetikai infrastruktúra ellen.

Az RBC hírportál által szerdán közzétett videón Sojgu a fegyvergyár vezetőségét korholta, amiért nem gyártanak elég önjáró löveget.

A miniszter úgy fogalmazott:

Figyeljetek ide, ne bohóckodjatok már. Mi 2022 óta ezzel vagyunk elfoglalva. Már 2023-ban teljes kapacitással kellett volna működniük ezeknek a gépeknek.

A tárcavezető hozzátette: egy héten belül konkrét javaslatot vár arra, hogyan fogják elérni a Putyin által meghatározott mutatókat.

Az igazgató válaszul azzal védekezett, hogy a gyár az elmúlt két évben már hatszorosára növelte a termelést.

Oroszország – mint ismert – az elmúlt években háborús alapokra helyezte gazdaságát, és a védelmi üzemeket nonstop termelésre állította át, hogy kielégítse az Ukrajnában harcoló orosz haderő igényeit.

(The Guardian)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik