A következő élő közvetítés része Megszaporodtak az orosz sorozó irodák elleni támadások

Az ukrán vezérkar szerint 382 ezer orosz katona halt meg idáig a háborúban

MTI / EPA / Katerina Klocsko
Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyú lövedékeit készíti elő tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2024. január 14-én.
MTI / EPA / Katerina Klocsko
Ukrán tüzérek amerikai gyártmányú 155 mm-es M777-es ágyú lövedékeit készíti elő tüzelésre a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2024. január 14-én.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke egy vasárnapi tévéműsorban kijelentette: meggyőződése, hogy hamarosan meglesz az a fogolycsere Oroszországgal, amely az orosz katonai szállítógép lezuhanása miatt hiúsult meg.

Andrij Demcsenko, az ukrán határőrség szóvivője szintén egy tévéműsorban arról tájékoztatott, hogy az utóbbi időben a legtöbb orosz diverziós-felderítő csoportot az északkelet-ukrajnai Szumi megyében észlelik. Hozzátette, hogy a keleti Harkiv megyében is igen aktívak, a legkevésbé pedig az északi csernyihivi régióban.

A Donyeck megyei ügyészség a Facebookon arról adott hít az MTI beszámolója szerint, hogy az orosz erők vasárnapra virradó éjjel a régióban lévő Mirnohrad várost lőtték rakétákkal, a támadás következtében megsebesült három helyi lakos, köztük egy 15 éves fiú.

Az ukrán légierő közleménye szerint Oroszország az éjjel nyolc Sahid támadó drónnal és két Iszkander-M ballisztikus rakétával mért csapást Ukrajnára, az ukrán légvédelem négy drónt semmisített meg. A közlés szerint polgári létesítményeket és létfontosságú infrastrukturális létesítményeket ért támadás Poltava, Donyeck, Zaporizzsja és Dnyipropetrovszk megyékben. Nap közben a légierő közlése szerint egy H-59-es orosz rakétát semmisítettek meg Dnyipro város közelében.

Az ukrán vezérkar reggeli harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy az ukrán csapatok folytatják előrenyomulásukat a déli Herszon megyében. Az elmúlt nap alatt 79 összecsapás volt az ukrán és az orosz erők között. A vezérkar összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 382 ezret. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett kilenc orosz harckocsit és 12 tüzérségi rendszert.

MAREK M. BEREZOWSKI / ANADOLU / AFP
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik