Nagyvilág

Szökésben van két magyar, akiket két egymást követő napon kaptak lopáson Ausztriában

Motorkerékpárt lopott két magyar Ausztriában. Elfogták, majd elengedték őket, de másnap már újra loptak – szúrta ki a Kronen Zeitung cikkét az rtl.hu. Az osztrák lap cikke szerint a kevesebb mint háromszáz lelkes kis településen egy 41 éves nő vette észre, hogy eltűnt a garázsából a motorja, miután egy magyar furgon tűnt fel a faluban.

A nő gyorsan autóba szállt, hogy megkeresse a furgont, és végül sikerrel is járt. A Kronen cikke szerint egy 29 éves és egy 56 éves magyart fogtak el. A furgonban pedig a motor mellett több más olyan tárgyat találtak, ami a gyanú szerint lopott lehetett.

A lap szerint ezután a meglepetés egy nappal később érkezett. Szombaton, nem sokkal dél után, a két magyart a szintén tiroli Leisachban érték tetten lopás közben. A rendőrséget szomszédok értesítették, és a leinzi rendőrök őrizetbe is vették őket. Járművükben a lap cikke szerint „gyanús rakományt” találtak: egyebek mellett padlólemezt, két kerékpárt, egy láncfűrészt és egy fűnyírót.

A két gyanúsítottat kihallgatták, és nyomozást indítottak ellenük, de nem helyezték őket előzetes letartóztatásba, és az innsbrucki ügyészség közlése szerint szökésben vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik